Klimaatadaptatie in gebiedsontwikkeling

Het tweede thema van Samen Klimaatbestendig gaat over Klimaatadaptatie in gebiedsontwikkeling. We lopen steeds vaker tegen de grenzen van het water- en bodemsysteem aan. Bovendien zet het veranderende klimaat alles op scherp. Dat klimaatadaptatie een grotere rol moet spelen in het ontwikkelen van nieuwe gebieden dringt inmiddels door bij alle lagen van de overheid. Dit zie je terug in het nieuwe beleid vanuit Den Haag, zoals water en bodem sturend en de maatlat voor een groene klimaatadaptatieve gebouwde omgeving. Hoe deze landelijke beleidslijnen doorwerken in gemeentelijk beleid en gemeentelijke processen wordt de komende tijd duidelijk worden.

Het doel van dit thema is om lokale voorbeelden, ervaringen en methoden uit te wisselen. Hoe geef jij als gemeente richting aan 'waar te bouwen' en 'hoe te bouwen' voor de beste klimaatbestendige en groene leefomgeving? Deel jouw ervaring en leer van andere gemeenten in Nederland door deel te nemen aan dit thema. We houden je graag op de hoogte van het programma en de verschillende sessies van dit thema.

Ervaringen delen, op de hoogte blijven of een vraag stellen? Mail dan onze communitymanager Mirthe Meijer: mirthe@samenklimaatbestendig.nl.