Onderwijs

Ben je docent of student? En wil je aan de slag met het thema klimaatadaptatie? Dan kun je via deze pagina allerlei bruikbare informatie vinden. We maken je wegwijs door het kennisportaal: hoe kun je dit portaal gebruiken voor het onderwijs? En je kunt hier specifieke informatie vinden voor docenten en studenten.

Werk je als professional en wil je je graag verdiepen in een bepaald klimaatadaptief thema? Op de pagina Trainingen en opleidingen voor professionals vind je verschillende trainingen en opleidingen die je als professional kunt volgen.

Hoe kun je dit kennisportaal gebruiken voor het onderwijs?

Wil je een hele lessenreeks houden over klimaatadaptatie? Of ben je op zoek naar specifieke informatie, zoals vergroenen, het Deltaplan Ruimtelijke adaptatie, mooie praktijkvoorbeelden klimaatadaptatie of hulpmiddelen? Op dit kennisportaal vind je een schat aan informatie. De teksten op het portaal zijn zoveel mogelijk geschreven op taalniveau B1, veel ervan zijn daardoor zeer geschikt om te gebruiken in het onderwijs.

Aan de slag als docent

Ben je docent in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of hoger onderwijs? Dan kun je via onderstaande afbeeldingen bruikbare informatie vinden voor lessen over klimaatadaptatie.

Aan de slag als student

Wil je een opleiding volgen of ben je op zoek naar een stage of afstudeerproject over klimaatadaptatie? Ga dan naar de pagina ‘Student’. Hier vind je ook een overzicht van afstudeerprojecten en praktijkgerichte onderzoeken op het gebied van klimaatadaptatie. Onder ‘Opleidingen en trainingen’ vind je naast mbo-, hbo- en wo-opleidingen ook trainingen voor professionals.

Hoe maak je een schoolplein klimaatbestendiger?

Werk je op een school en wil je de school klimaatbestendiger maken? Bijvoorbeeld door het schoolplein of dak te vergroenen? De website Groenblauwe Schoolpleinen kan je daarbij op weg helpen. Verder kun je op de voorbeeldenkaart verschillende voorbeelden vinden van scholen die hun plein of dak klimaatbestendiger hebben gemaakt. Voorbeelden zijn het schoolplein van de Jenapleinschool in Zwolle en het groenblauwe dak van de middelbare school Dalton Voorburg. Heeft jouw school haar schoolplein, dak of iets anders klimaatbestendiger gemaakt, en is het resultaat interessant om te delen? Dan kun je contact opnemen via het contactformulier. Misschien komt het dan ook als voorbeeld op de kaart te staan!