Onderwijs

Ben je docent of student? En wil je aan de slag met het thema klimaatadaptatie? Of wil je je als professional verder verdiepen in klimaatadaptatie? Dan kun je via deze pagina allerlei bruikbare informatie vinden: van handige tools en websites tot lesmateriaal, opleidingen en trainingen.

Hoe kun je dit kennisportaal gebruiken voor het onderwijs?

Wil je een hele lessenreeks houden over klimaatadaptatie? Of ben je op zoek naar specifieke informatie, zoals vergroenen, het Deltaplan Ruimtelijke adaptatie, mooie praktijkvoorbeelden klimaatadaptatie of hulpmiddelen? Op dit kennisportaal vind je een schat aan informatie. De teksten op het portaal zijn zoveel mogelijk geschreven op taalniveau B1, veel ervan zijn daardoor zeer geschikt om te gebruiken in het onderwijs.

Aan de slag als docent

Ben je docent in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of hoger onderwijs? Dan kun je via onderstaande afbeeldingen bruikbare informatie vinden voor lessen over klimaatadaptatie.

Aan de slag als student of professional

Wil je een opleiding volgen of ben je op zoek naar een stage of afstudeerproject over klimaatadaptatie? Ga dan naar de pagina Student. Hier vind je ook een overzicht van afstudeerprojecten en praktijkgerichte onderzoeken op het gebied van klimaatadaptatie. En op de pagina Trainingen voor professionals vind je allerlei trainingen waarmee je je voor je werk kunt verdiepen in het klimaatadaptatieveld.

Aan de slag als school

Werk je op een school en wil je de school klimaatbestendiger maken? Er zijn verschillende initiatieven die je daarbij kunnen helpen.