Klimaatverandering

Het klimaat verandert. Wereldwijd warmt de aarde op en we krijgen te maken met steeds extremer weer. Ook in Nederland merken we deze veranderingen. In 2018 en 2019 hadden we te maken met hitte en extreme droogte. En in juni 2021 zorgde extreme neerslag voor hoog water in Brabant en overstromingen in Limburg.

Wat vind je op deze pagina's?

Op de volgende pagina’s lees je waardoor het klimaat verandert, hoeveel de aarde opwarmt en hoe het klimaat in Nederland verandert. Ook vind je meer informatie over de gevolgen van klimaatverandering en wat we kunnen we om deze gevolgen te beperken.

Heb je een vraag over klimaatverandering?

Als je een vraag hebt over klimaatverandering, kun je deze mailen naar de KlimaatHelpdesk. Daar beantwoordt een team van deskundigen en wetenschappers allerlei vragen over klimaatverandering. Het doel van de KlimaatHelpdesk is om wetenschappelijke kennis over klimaat toegankelijk te maken voor iedereen.

Mis je iets? Laat het ons weten!

Ken je zelf een studie of bron op het gebied van klimaatverandering die hier nog niet genoemd is? Dan zijn we blij als je dit met ons deelt. Dat kan via het contactformulier.