Monitoring van klimaatadaptatie

We werken hard aan onze ambitie om Nederland klimaatbestendig in te richten. Zo is er al veel kennis ontwikkeld over klimaatadaptatie en hebben verschillende partijen plannen en strategieën opgesteld. Ook worden er steeds meer maatregelen genomen. Maar hoever zijn we eigenlijk? Doen we wel genoeg? En doen we dat op de goede manier? Dat vragen bestuurders, beleidsmakers en inwoners zich steeds vaker af. Monitoring kan deze vragen beantwoorden. Monitoring helpt om inzicht te krijgen waar je staat met het klimaatbestendig maken van je gebied. Het maakt de resultaten van jouw werk zichtbaar.

Op deze pagina lees je meer over monitoring van klimaatadaptatie. Daarnaast vind je informatie en tips over hoe je met monitoring aan de slag kunt gaan en een overzicht van initiatieven die lopen op nationaal, regionaal en lokaal niveau.


Wil je meer weten over monitoring? Of heb je suggesties om dit kennisdossier aan te vullen? Vragen en suggesties zijn van harte welkom! Laat het ons weten via het contactformulier.