Actueel
Zoeken in de index
Resultaten
Van 21 maart tot 31 oktober worden er weer volop tegels gewipt in Nederland. Ruim 150 gemeenten gaan met elkaar de strijd aan om tegels in tuinen te vervangen door groen. Op dit moment zijn er tegen de 1,5 miljoen tegels gewipt. In welke gemeente is de totale tegelstand op dit moment het hoogst? En waar zijn tot nu toe de meeste tegels gewipt per 1000 inwoners?
De Dutch Green Building Council heeft samen met zo’n dertig organisaties een standaardaanpak ontwikkeld om inzicht te bieden in de klimaatrisico’s voor elk gebouw. Op 6 juli is het tweede deel van dit Framework for Climate Adaptive Buildings gepubliceerd.
Woningcorporaties krijgen van bewoners steeds vaker klachten over hitte. Wat kun je als woningcorporatie doen om hitte in woningen te verminderen? De provincie Utrecht heeft twee hulpmiddelen ontwikkeld voor woningcorporaties: een handreiking om inzicht te krijgen in welke woningen kwetsbaar zijn voor hitte en een factsheet die helpt om bewoners adviezen te geven over hoe ze hitte in hun woning kunnen verminderen.
Droogte heeft meerdere schadelijke gevolgen in de gebouwde omgeving. De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) kondigt een call for proposals aan vanuit de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), om meer inzicht te krijgen in de droogteproblematiek in de gebouwde omgeving en te komen tot handelingsopties. Deze NWA-call Droogte in de Bebouwde Omgeving gaat naar verwachting begin juli 2023 open.
Op de plek waar ooit de afgebrande bouwkundefaculteit van de Technische Universiteit Delft (TU) stond, staat nu fieldlab The Green Village. Hier worden innovaties op het vlak van klimaatadaptatie, duurzame bouw en energie getest en onderzocht. Wat is de succesformule van deze bruisende plek?
De volgende ronde stresstesten van het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie (DPRA) start in 2025. Werkregio’s krijgen dan meer vrijheid bij de invulling van de stresstesten. Dat stelt de stuurgroep Ruimtelijke Adaptatie. De stresstesten zullen gebaseerd zijn op de nieuwe KNMI-klimaatscenario’s die in oktober 2023 uitkomen.
Ben jij betrokken bij NKWK-KBS? Dan horen we graag jouw ervaringen met deze onderzoekslijn. De resultaten van de vragenlijst gebruiken we om de onderzoeken en kennisdeling verder te verbeteren.
Kennis over het klimaat staat nooit stil. Werk jij als professional en wil je je graag verder ontwikkelen in het veld van klimaatadaptatie? Op dit kennisportaal vind je een handig overzicht van trainingen en opleidingen die je kunt volgen.
Om kennisdoorwerking vanuit het LIFE-IP Klimaatadaptatie-programma te bevorderen is een nieuwe strategie opgesteld. Het document beschrijft de kansen en behoefte om de verspreiding van kennis en ervaring op het gebied van klimaatadaptatie te bevorderen. De strategie is opgesteld in nauwe samenspraak met de LIFE-IP Klimaatadaptatie-partners.
Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft op 30 mei een kamerbrief verstuurd over het concept ‘ruimtelijk afwegingskader klimaatadaptieve gebouwde omgeving’. Het instrument geeft meer duidelijkheid over waar en hoe gebouwd kan worden. In de brief geeft Minister Mark Harbers verdere toelichting over het conceptkader.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 13
- ...
- 83
- volgende pagina
Sociale media
