Zo’n honderd deelnemers kregen veel informatie over de mogelijkheden om burgers en bedrijven te inspireren en te ondersteunen om de steden meer klimaatbestendig te maken.
De initiatiefnemers willen met het kennisprogramma oplossingen bieden om de veengebieden van Nederland leefbaar, veilig en betaalbaar te houden.
In steeds meer Nederlandse gemeentes moeten burgers zelf regenwater opvangen. Sinds 2009 hebben al ruim veertig gemeenten regels hierover ingevoerd.
Onlangs zijn er twee nieuwe waterveiligheidsbrochures verschenen op de website van Helpdesk Water. Alle feiten over de lopende waterveiligheidsprogramma's worden hierin op een rijtje gezet.
In het Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal werken partijen samen om het gebied voor te bereiden op hoosbuien, droogt en hitte. Reden om deltacommissaris Wim Kuijken uit te nodigen en hem te informeren over de samenwerking in deze regio en de reeds bereikte resultaten.
Op 6 juli vond een geslaagde informatiebijeenkomst over de klimaatstresstest plaats in Amersfoort.
De provincie Zuid-Holland werkt komende jaren samen met andere partijen aan de opgave Adaptieve Delta. De ambitie is om in 2020 klimaatadaptatie breed te hebben verankerd in het provinciale beleid.
Inspiratie bieden voor klimaatadaptatie. Dat is het doel van het speciale uitgave magazine ‘Klimaatadaptatie – Samen aan de slag’ van Stichting RIONED en Vereniging Stadswerk Nederland.
Sinds februari hebben tientallen gemeenten, provincies, waterschappen, kennisinstellingen en bedrijven interesse getoond om het Global Centre huisvesting te bieden. Om tot een goede, afgewogen en transparante beslissing te kunnen komen, is een call for housing gepubliceerd.
Wij zijn benieuwd naar ervaringen met omgevingsvisies waarin de verandering van het klimaat is geadresseerd. Wat werkt wel, wat niet? Waar is nog onvoldoende informatie over beschikbaar?