Socials en visualisaties

Op deze pagina vind je verschillende socials met visualisaties over actualiteiten die te maken hebben met hitte, droogte, bewust omgaan met water, wateroverlast en overstroming. Deze kun je vrij gebruiken in je communicatie richting inwoners. De socials zijn verdeeld in zeven onderwerpen:

Belangrijk: Houd voor specifieke situaties berichten van jouw veiligheidsregio, GGD, drinkwaterbedrijf en waterschap in de gaten! Gevolgen van hitte, droogte, hevige neerslag en overstroming kunnen namelijk per gebied of locatie erg verschillen. Soms is het bijvoorbeeld tijdens een lange periode van droogte belangrijk dat mensen de waterspits vermijden. Maar dat hoeft dan niet voor elk gebied te gelden. En de waterspits valt in het ene gebied op een ander tijdstip dan in het andere.

Tips:

  • Wil je meer aandacht genereren met je social? Tag dan Ons Water en het Kennisportaal Klimaatadaptatie.
  • Als je een URL opneemt op LinkedIn, dan kun je die verwijderen nadat de link in beeld verschijnt. Dat maakt je bericht korter en strakker.

Hoe ga je om met negatieve reacties?

Vooral bij berichten via sociale media gebeurt het weleens dat er reacties op komen. Dat wil je natuurlijk ook, zo krijgt het bericht meer aandacht. Maar wees ook voorbereid op mogelijke negatieve reacties.

Deze toolkit is ontwikkeld in samenwerking met Ons Water en Overstroomik.nl.