Gebruiksklare socials en visualisaties

Op deze pagina vind je verschillende socials met visualisaties over actualiteiten die te maken hebben met hitte, droogte, bewust omgaan met water, wateroverlast en overstroming. Deze kun je vrij gebruiken in je communicatie richting inwoners.

Belangrijk: Houd voor specifieke situaties berichten van jouw veiligheidsregio, GGD, drinkwaterbedrijf en waterschap in de gaten! Gevolgen van hitte, droogte, hevige neerslag en overstroming kunnen namelijk per gebied of locatie erg verschillen. Soms is het bijvoorbeeld tijdens een lange periode van droogte belangrijk dat mensen de waterspits vermijden. Maar dat hoeft dan niet voor elk gebied te gelden. En de waterspits valt in het ene gebied op een ander tijdstip dan in het andere.

Socials en visualisaties per thema

De socials zijn verdeeld in zeven thema's. Hieronder kun je per thema doorklikken naar de verschillende socials.

Tips bij socials

Bij het gebruik van bovenstaande socials geven we nog de volgende tips:

  • Wil je meer aandacht genereren met je social? Tag dan Ons Water en het Kennisportaal Klimaatadaptatie.
  • Als je een URL opneemt op LinkedIn, dan kun je die verwijderen nadat de link in beeld verschijnt. Dat maakt je bericht korter en strakker.

Hoe ga je om met negatieve reacties?

Vooral bij berichten via sociale media gebeurt het weleens dat er reacties op komen. Dat wil je natuurlijk ook, zo krijgt het bericht meer aandacht. Maar wees ook voorbereid op mogelijke negatieve reacties. Hieronder vind je tips over hoe je het beste reageert op negatieve reacties en hoe je ze zoveel mogelijk voorkomt.

Deze toolkit is ontwikkeld in samenwerking met Ons Water en Overstroomik.nl.