Klimaatadaptatie is voor veel mensen een nagenoeg onbeschreven blad. Dat bleek tijdens de sessie ‘Klimaatrisico’s in kaart’ tijdens de Dag van de Stad, op 30 oktober in Utrecht.
Wat kan klimaatadaptatie bijdragen aan sterke omgevingsvisies, en andersom?
Op 11 oktober vond het vijfde projectbezoek plaats in het kader van de NKWK-onderzoekslijn Klimaatbestendige stad (KBS).
Na bezoeken aan uitgevoerde klimaatadaptatie-projecten in Klimaatactieve Stedenband (KAS, omgeving Enschede), Culemborg, Nijmegen, Dordrecht, was op 11 oktober Alkmaar de gastheer.
Van 18 t/m 25 oktober 2017 is de nationale Week van Ons Water. Het thema dit najaar is ‘extreem weer en wateroverlast’.
Wat is de relatie tussen het Deltaplan en de Nationale klimaatadaptatiestrategie? En hoe past het nog te verschijnen Uitvoeringsprogramma van de NAS in het geheel? Die vragen legden we voor aan de twee projectleiders.
De Kenniskrant voor een Klimaatbestendige Stad informeert, stimuleert en inspireert iedereen die betrokken is bij de inrichting van de Nederlandse steden. Deze tweede editie gaat over droogte.
Steden moeten meer ‘waterrobuust’ en hittebestendig worden. In landelijk gebied moeten er meer retentiegebieden voor regenwater komen en het is ook een optie om grond 'uit te ruilen' tussen land- en tuinbouwgebied en minder kwetsbare natuur.
De vernieuwde Klimaateffectatlas is gelanceerd! De atlas geeft inzicht in de effecten van klimaatverandering, van hoosbuien tot hittestress. Het hulpmiddel kan als wake-up-call dienen, het kan een eerste stap zijn in het proces naar een klimaatbestendige inrichting van gebieden.
Op donderdag 9 november organiseert het HBO-netwerk Ruimtelijke Adaptatie een “Teach-the-Teacher” bijeenkomst in Bussum. Een bijeenkomst voor docenten in het Hoger Onderwijs die ervaringen uit willen wisselen en meer willen leren over het kennisportaal Ruimtelijke Adaptatie.