Actueel
Zoeken in de index
Resultaten
Wie haalt in 2021 de meeste tegels uit de stad en vervangt ze door groen? Vorig jaar won de gemeente Rotterdam het NK Tegelwippen, in een strijd tegen Amsterdam. Dit jaar daagt de organisatie van het NK alle Nederlandse gemeenten uit om mee te doen. Maak kans op de Gouden Tegel en schrijf je in!
Gemeenten zetten veel stappen op het gebied van klimaatadaptatie, maar onderling zijn er veel verschillen. Dat blijkt uit een analyse die de stichting Climate Adaptation Services (CAS) maakte, op verzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving. De resultaten zijn verschenen in een rapport.
Sander Dekker is sinds 1 augustus 2020 strategisch adviseur Klimaatadaptatie bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In de baggerindustrie zag hij van dichtbij de gevolgen van klimaatverandering. Aanpassen is noodzaak en daar wil hij graag een bijdrage aan leveren. “Er is een wereld te winnen.”
Heb jij een vernieuwend idee voor onderzoek naar klimaatadaptatie en gezondheid? De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zoekt professionals en onderzoekers die werkzaam zijn in de zorg, de fysieke leefomgeving en het sociale domein. Op 12 maart organiseert NWO een online bijeenkomst voor ‘matchmaking’, zodat professionals en onderzoekers elkaar leren kennen en samen aan de slag gaan met vernieuwend onderzoek.
Op 25 en 26 januari was Den Haag het toneel van de Climate Adaptation Summit (CAS2021), een grootschalig internationaal evenement dat online plaatsvond. De bijeenkomst was een initiatief van de Global Commission on Adaptation (GCA), die mede door Nederland is opgericht. Tijdens deze top lag de nadruk op water, veerkrachtige steden, klimaatadaptatie in Afrika, financiering en de inbreng van jeugd.
Sinds vandaag staat er op het kennisportaal een sectorpagina over de gebouwde omgeving en ruimtelijke ordening. Net als bij andere sectoren zijn de gevolgen van klimaatverandering voor deze sector ook gevisualiseerd in een bollenschema. Ben jij betrokken bij de gebouwde omgeving of bij de ruimtelijke ordening? En wil je meer inzicht in de kansen en risico’s van klimaatverandering voor deze sector? Dan kunnen deze pagina en het bollenschema je verder helpen.
De vakbladen Stad+Groen en De Hovenier organiseren voor de tweede keer de Gouden Gieter. De Gouden Gieter wordt uitgereikt aan groenwerkers die een creatieve, praktische oplossing hebben bedacht om de gevolgen van wateroverlast of droogte tegen te gaan.
Hoe kunnen we onze steden beschermen tegen de gevolgen van het veranderende klimaat? De afgelopen vier jaar heeft het netwerk van de City Deal Klimaatadaptatie gewerkt aan het beantwoorden van deze vraag. Het netwerk deelt nu de kennis en inzichten die het heeft opgedaan in de vorm van een documentaire: The Climate Resilient City Explained.
Ondernemers kunnen met belastingvoordeel investeren in klimaatadaptieve en milieuvriendelijke maatregelen. Dat kan via de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).
De vijfde editie van de StraaDkrant is verschenen: Onder de straaD. Dit keer gaat de StraaDkrant over de ruimte onder de grond. De ondergrond vormt de basis voor alles wat er bovengronds gebeurt. Maar door kabels, buizen en leidingen is er steeds minder ruimte. De vijfde editie van de StraaDkrant onderzoekt hoe de ondergrond wonen, werken en ontspannen mogelijk kan blijven maken. En hoe kunnen we de beschikbare ruimte optimaal benutten en bodemfuncties in balans houden?
- vorige pagina
- 1
- ...
- 37
- ...
- 83
- volgende pagina
Sociale media
