Actueel
Zoeken in de index
Resultaten
Op 9 september heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat een brief gestuurd naar de Tweede Kamer over de droogte in Nederland. Vooral gebieden met hoge zandgronden in het oosten en zuiden, en delen van Zeeland, hebben problemen met de droogte.
De Maas is de afgelopen jaren kwetsbaarder geworden als bron voor drinkwater. In periodes van droogte kan er een tekort aan drinkwater ontstaan. Daarvoor waarschuwt RIWA-Maas, een samenwerkingsverband van rivierwaterbedrijven in Nederland en België.
Het is van het grootste belang dat Nederland zich goed blijft voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering. De grote uitdaging is om bij alle ruimtelijke plannen volop rekening te houden met de wateropgave en het veranderende klimaat. Dat schrijft deltacommissaris Peter Glas in het Deltaprogramma 2020. Peter Glas: ‘Klimaatadaptief en waterrobuust bouwen en ontwikkelen zou het ‘nieuwe normaal’ moeten zijn.’
Deze zomer is er veel aandacht geweest voor de gevolgen van de hitte en droogte op mens en natuur. Maar de zachte winters hebben misschien wel net zulke grote gevolgen voor onze samenleving. Koudegolven komen bijna niet meer voor in Nederland en Europa.
Er moet snel meer werk worden gemaakt van het versterken van kwetsbare gebieden wereldwijd tegen weersextremen als gevolg van het veranderende klimaat. Die conclusie staat in het flagship rapport van de Global Commission on Adaptation dat vandaag is gepresenteerd.
Ben jij dé nieuwe oplossing aan het ontwikkelen voor het waterbeheer in Nederland? Maak dan kans op de Waterinnovatieprijs 2019!
De Global Commission on Adaptation (GCA) publiceert op maandag 10 september een Flagship Report. Hierin staat welke acties nodig zijn op het gebied van klimaatadaptatie, waarom die nodig zijn en hoe we ervoor kunnen zorgen dat de wereld veiliger en beter wordt. De publicatie gaat gepaard met een wereldwijde campagne op social media. Met #AdaptOurWorld wordt de aandacht gevestigd op het belang van klimaatadaptatie en de noodzaak voor actie.
In Rotterdam is deze zomer het project ‘De Sponstuin’ gestart. Dit is een proeftuin die werkt als een spons: een spons kan snel water opnemen, het lang vasthouden en het ook weer teruggeven aan de omgeving als dat nodig is.
Nieuwe woningen moeten tegen een hittegolf kunnen. Vanaf juli 2020 moet de bouwsector daarvoor zorgen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft deze regel toegevoegd aan het bouwbesluit. De temperatuur in alle nieuwbouwwoningen mag dan een beperkt aantal uur boven de 27 graden komen.
Heb je een vraag over groenblauwe daken? Wil je bijvoorbeeld weten hoelang zo’n dak meegaat? Wat voor soort planten je er het beste op kunt planten? Of wat je kunt doen met het water dat het dak opslaat? Ga dan naar de Q&A Groenblauwe daken van STOWA. Hier staan de meest voorkomende vragen over groenblauwe daken, met de antwoorden erbij.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 53
- ...
- 83
- volgende pagina
Sociale media
