Actueel
Zoeken in de index
Resultaten
Het nationale hitterecord staat op 40.7°C. Deze temperatuur werd donderdag 25 juli gemeten in het Noord-Brabantse Gilze-Rijen. Nog nooit eerder kwam de temperatuur in Nederland boven de 40°C.
Nederland staat voor een dubbele uitdaging: enerzijds moet een enorme hoeveelheid infrastructurele kunstwerken zoals bruggen, tunnels en sluizen binnenkort worden vervangen of gerenoveerd; anderzijds verandert het klimaat steeds sneller en dit zet het goed funtioneren van kunstwerken onder druk. De vervangings- en renovatieopgave en klimaatverandering vragen om een nieuwe kijk op de technische eisen van kunstwerken.
Gemeenten, waterschappen, provincies en partners die zijn aangesloten bij Stichting Steenbreek kunnen meedingen naar de Steenbreektrofee 2019. De Stichting is op zoek naar innovatieve voorbeelden van groene initiatieven die laten zien hoe groen en water kunnen bijdragen aan een gezonde, fijne en klimaatbestendige leefomgeving.
Het tiende Nationaal Deltacongres: een decennium samenwerken aan de opgaven van het Deltaprogramma - Waterveiligheid, Zoetwater en Ruimtelijke adaptatie - en bouwen aan de Deltacommunity! Deltacommissaris Peter Glas nodigt je persoonlijk en van harte uit het Deltacongres 2019 bij te wonen.
De City Deal Klimaatadaptatie komt met een publicatie over klimaatadaptatie in de Omgevingswet. Het document gaat in op de vraag welke mogelijkheden en kansen de invoering van de wet biedt voor klimaatadaptatie in de stedelijke leefomgeving.
De Regionale Klimaat Adaptatie Strategie (RAS) voor de regio Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal is op woensdag 12 juni als één van de eerste regio’s officieel van start gegaan! De ondertekening van het manifest ‘Rijk van Maas en Waal’ door maar liefst 30 partijen is een hele concrete stap naar een klimaatbestendige regio.
Met enige regelmaat treden er wateroverlastsituaties op. De verwachting is dat dergelijke situaties in de toekomst door klimaatverandering vaker gaan voorkomen. Waterschappen willen zich goed voorbereiden op overlastsituaties en leren van eerdere overlastgebeurtenissen. De afgelopen jaren hebben waterschappen om die reden regelmatig wateroverlastsituaties in hun eigen beheersgebieden geëvalueerd. Welke lessen kunnen we hier vervolgens met elkaar uit trekken?
Van heel veel zon met een klap onweer naar de hele dag regen: het voorjaarsweer is wisselvallig in Nederland. Volgens het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) is de huidige weersituatie normaal voor deze tijd van het jaar. De temperatuur schommelt rond de 19 graden en aan het einde van de dag kunnen onweersbuien ontstaan.
Teveel of te weinig water en hitte zijn problemen die iedereen kunnen raken. Het gebeurt in de achtertuin van mensen, in de openbare ruimte, of bijvoorbeeld op bedrijventerreinen. Dat betekent dat de maatregelen ook niet alleen door de overheid kunnen worden genomen. Het is daarom belangrijk dat we gelijkwaardige gesprekken voeren over wie, wat en wanneer doet om de kwetsbaarbeden van extreem weer te verkleinen. Daarbij bespreken alle betrokken partijen de risico´s, kansen, inzet en strategie met elkaar: dat noemen we een risicodialoog.
Klimaatverandering én klimaatadaptatiemaatregelen kunnen effect hebben op de gezondheid. Hoe dat zit? Lisbeth Hall van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) legt het kort uit.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 55
- ...
- 83
- volgende pagina
Sociale media
