Klimaatadaptatie bij corporaties: meld je aan voor een van de excursies

Samen Klimaatbestendig en Groene Huisvesters organiseerden in 2020 zes excursies over corporaties en klimaatadaptatie. De excursies gingen elk in op een ander thema, gekoppeld aan een mooi voorbeeldproject. In 2021 vinden er weer zes excursies plaats. Houd deze webpagina in de gaten voor meer informatie en aanmelden!

Corporaties en klimaatadaptatie1
Foto: Helder en Duidelijk

Tijdens de excursies delen corporaties hun praktijkervaringen met klimaatadaptatie. De betrokken gemeente, bewoners en andere stakeholders vertellen wat zij doen om zich aan te passen aan klimaatverandering. Je ziet meerdere groene en aantrekkelijke voorbeelden die bijdragen aan de kwaliteit van wonen. Samen een groenere wijk realiseren draagt bij aan onderlinge verbondenheid en plezier, bovendien stijgt de vastgoedwaarde.
De excursies zijn in eerste instantie bedoeld voor medewerkers van corporaties. Werk je bij een gemeente, waterschap of andere organisatie? Dan ben je van harte welkom, maar meld je dan samen aan met een collega die werkt bij een corporatie!

Ervaringen excursies

Klik op de onderstaande links en bekijk de ervaringen van deelnemers van de eerste 6 excursies.

Over de thema’s hittestress, blauwgroene daken en tuinen hebben we mini-enquêtes uitgezet. De resultaten van de enquêtes zijn binnenkort hier te lezen.

Heb jij een vraag over corporaties en klimaatadaptatie? Samen Klimaatbestendig helpt jou zoeken naar het antwoord. Mail naar info@samenklimaatbestendig.nl