Communicatie

Om Nederland klimaatbestendig te krijgen, is het nodig dat iedereen werkt aan klimaatadaptatie. Niet alleen de overheid, maar ook bedrijven en inwoners. Communicatie over klimaatadaptatie kan helpen bij het creëren van bewustwording en het meekrijgen van deze verschillende doelgroepen. Lees hieronder wat wij vanuit Samen Klimaatbestendig doen om dit te stimuleren.

Foto: klimaatadaptievebeelden.nl

Community communicatie

De 'community communicatie klimaatadaptatie' bestaat uit een groep van communicatiemedewerkers en -adviseurs die op het thema klimaatadaptatie werken en samenkomen om kennis uit te wisselen en content te delen. De community bestaat inmiddels uit 90 professionals uit verschillende gemeenten, provincies, waterschappen en (netwerk)organisaties.

Werk jij als communicatie expert aan het thema klimaatadaptatie en wil je aansluiten bij deze community? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar community manager Nadia van den Berg: nadia@samenklimaatbestendig.nl.

Klimaatadaptieve updates

Aanvullend op de algemene nieuwsbrief klimaatadaptatie bundelen wij informatie voor specifieke doelgroepen. Zo kunnen we nóg beter inspelen op de behoeften van bijvoorbeeld beleidsmakers binnen gemeentelijke afdelingen of bij woningcorporaties, verzekeraars, GGD’s en vastgoedontwikkelaars. Interesse in een of meerdere onderwerpen? Meld je aan voor onze klimaatadaptieve updates en blijf op de hoogte!

Bekijk hieronder de eerder verzonden nieuwsbrieven vanuit het thema communicatie:

Toolkit Basiscommunicatie wateroverlast, overstroming, hitte en droogte

Wil je een actie organiseren om inwoners bewust te maken van mogelijke gevolgen van klimaatverandering? Of wil je ze stimuleren om aan de slag te gaan met klimaatadaptatie, bijvoorbeeld door hun tuin te vergroenen? Dan kan de Toolkit Basiscommunicatie wateroverlast, overstroming, hitte en droogte je helpen om van je actie een succes te maken.

De toolkit is in de eerste plaats bedoeld voor gemeenten, maar kan ook handig zijn voor bijvoorbeeld waterschappen, provincies en veiligheidsregio’s. Lees verder en bekijk de Toolkit.