Actueel
Zoeken in de index
Resultaten
In een volle zaal kwamen bestuurders en ambtenaren uit de hele Vallei en Veluwe regio bijeen voor de derde regionale klimaattop in Apeldoorn. Er is weer een volgende stap gezet om de regio klimaatbestendig en waterrobuust te gaan maken. Er werd vooral input opgehaald om samen een Regionaal Adaptatie Plan te maken waarin we het ‘doen’ handen en voeten geven en kunnen gaan doorpakken.
Stefan Kuks, voorzitter van de landelijke werkgroep Deltaprogramma Ruimtelijke adaptatie, en Sofie Stolwijk, programmamanager van het landelijke programma, brachten op 31 oktober een bezoek aan Vorden. Daar ondertekenden alle betrokken bestuurders de visie ‘Samenwerking Water Regio Achterhoek+’. Kuks toonde zich onder de indruk. “De manier van samenwerken, de brede bestuurlijke agenda en de manier waarop onderwerpen worden besproken laten zien dat het goed gaat in de regio Achterhoek+.”
Het Nationaal Water Traineeship organiseert de Nationale Adaptatie Challenge 2020 voor studenten, young professionals en senior professionals. De deelnemers werken in multidisciplinaire teams aan concrete oplossingen voor een klimaatbestendige omgeving. Er is veel belangstelling voor de challenge, maar er is nog ruimte voor senior professionals. Dus ben je een senior professional? Dan kun je je nog aanmelden tot en met 13 december.
De Global Commission on Adaptation (GCA) bracht in september een gezaghebbend rapport uit over wereldwijde kansen voor klimaatadaptatie. Het is getiteld Adapt now – A global call for leadership on climate resilience. Het rapport geeft concrete aanbevelingen in zeven sectoren: voedselzekerheid, natuurlijke omgeving, water, steden en stedelijk gebied, infrastructuur, disaster risk reduction en financiering. “Deze Commissie heeft echt de kracht om klimaatadaptatie te versnellen”, vindt Willem Jan Goossen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), “op nationaal en internationaal niveau.”
Op 21 november is het Overleg Standaarden Klimaatadaptatie (OSKA) officieel van start gegaan. In dit netwerk werken organisaties die standaarden maken samen met overheden, marktpartijen en kennisinstellingen.
Welke maatregelen helpen in jouw wijk tegen wateroverlast, hitte of droogte? En wat kosten die maatregelen? De Toolbox Klimaatbestendige Stad is een ontwerptool die je daar inzicht in kan geven. Maar hoe gebruik je deze toolbox precies? Kom naar één van de trainingen in november, december of januari om dit te leren.
"Als het water komt", met deze woorden opende Ria Geluk, Zeeuwse en overlevende van de watersnoodramp in 1953 het 10e Deltacongres in Goes. "Mensen moeten kennis hebben van de kracht van het water." Ria Geluk vroeg aan de zaal wat zij zouden doen als het water komt en riep op tot meer bewustwording. Een indrukwekkende opening van het congres om iets voor 11 uur in de ochtend in een volledig gevulde zaal. Ruim 1500 bezoekers waren vandaag aanwezig bij het Deltacongres 2019 in Goes. Dit jaar voor het eerst onder leiding van deltacommissaris Peter Glas.
Op 14 november heeft het KNMI een special gepubliceerd over de laatste inzichten uit het IPCC-rapport van september 2019. Eén van de conclusies in dit IPCC-rapport was dat de mondiale zeespiegel sneller stijgt dan verwacht. In deze special gaat het KNMI in op deze inzichten over de zeespiegelstijging en de maatregelen die Nederland neemt tegen de gevolgen ervan.
Heb je als gemeente of provincie een project waarin je erfgoed inzet bij ruimtelijke opgaven? Zoals klimaatadaptatie, de energietransitie, stedelijke groei of krimp? Dan kun je dit project nog tot 1 december indienen voor de Erfgoed Deal.
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een project ontwikkeld om Nederland klimaatbestendiger te maken: het LIFE-IP-NL-NASCCELERATE-project. Aan dit project doen 23 partners mee: provincies, waterschappen, gemeenten, kennisinstellingen en maatschappelijke partijen.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 50
- ...
- 83
- volgende pagina
Sociale media
