Actueel
Zoeken in de index
Resultaten
Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met extreme buien, wateroverlast, hitte en droogte. Dit heeft ook gevolgen voor woonverzekeringen: de afgelopen vier jaar zijn de premies hiervan flink gestegen.
De gemiddelde Nederlandse tuin bestaat voor 36%, dus iets meer dan een derde deel, uit groen. Voor het eerst weten we hoe groen de tuinen van Nederlanders zijn. Deloitte concludeert dit op basis van een analyse die ze samen met Climate Adaptation Services heeft uitgevoerd.
Gemeenten willen meer gebruikmaken van ‘Nature based Solutions’ om de leefomgeving gezond, aantrekkelijk en klimaatadaptief te maken. Maar hoe doe je dat? De City Deal Klimaatadaptatie wil gemeenten en andere partijen hierbij op weg helpen met de publicatie ‘De natuur als oplossing voor de effecten van klimaatverandering in de stad’.
Onlangs verscheen een nieuw rapport over coördinatie rond klimaatadaptatie en risicoreductie, opgesteld door de Benelux-werkgroepen Klimaatadaptatie en Disaster Risk Reduction. Het rapport richt zich op de thema's volksgezondheid, infrastructuur en energievoorziening en brengt in kaart wat er in de drie landen al gebeurt, waar knelpunten liggen en waar meer samenwerking gewenst is.
Volgens een onderzoek van Achmea willen de meeste Nederlanders hun woning klimaatbestendiger maken. Maar veel Nederlanders weten niet goed hoe ze dat kunnen doen. Ook denken ze vaak dat aanpassingen aan de woning duur zijn.
Tijdens de dag ‘Over last van wateroverlast’ op 10 oktober presenteerde STOWA een nieuwe set statistieken over de kans op extreme neerslag. Met deze set kunnen waterbeheerders, provincies en gemeenten zich beter op extreme neerslag voorbereiden.
De afgelopen vier jaar is in Nederland een risicobenadering voor droogte ontwikkeld. Met een risicobenadering voor droogte krijgen waterbeheerders en andere betrokkenen meer inzicht in het effect van droogte op zoetwatervoorziening als je geen of juist wel maatregelen neemt.
We weten niet zeker hoe snel en hoe erg het klimaat verandert. Dat maakt het vaak lastig om te bepalen wat de beste adaptatiestrategie is. Daarom maken we binnen het klimaatadaptatieveld veel gebruik van scenario’s. Deze scenario’s beschrijven een reeks van mogelijke klimaatontwikkelingen, en kunnen we gebruiken om verschillende adaptatiestrategieën te onderzoeken. Maar hoe gebruik je scenario’s precies?
Hoe werkt het riool? Wat gebeurt er precies met ons afvalwater en met regenwater? Welk type riool is het beste voor het milieu en klimaatverandering? Wat kun je doen als er water je huis in loopt? Waarom betalen we rioolheffing? Zomaar wat vragen die te maken hebben met het riool. Op www.riool.info vind je het antwoord op alle rioolvragen. De website is vernieuwd en geschreven in begrijpelijke taal.
Op 17 oktober werd de Bosatlas van de duurzaamheid gepresenteerd in Den Haag. Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER), kreeg het eerste exemplaar aangeboden. Leuk weetje: de klimaateffecten in Nederland zijn in kaart gebracht met hulp van open data van de Klimaateffectatlas.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 51
- ...
- 83
- volgende pagina
Sociale media
