Actueel
Zoeken in de index
Resultaten
Sterke dijken, schoon en voldoende water: de waterschappen werken hier dag in dag uit aan. De waterschappen willen dit werk zo goed en efficiënt mogelijk doen en staan daarom te springen om innovatieve ideeën en nieuwe technieken. Heeft u een vernieuwend en baanbrekend idee op het gebied van water? Zend uw innovatie dan in voor de Waterinnovatieprijs 2018!
Gemeenten kunnen zich bij IVN aanmelden voor het planten van een Tiny Forest. IVN Natuureducatie gaat 100 Tiny Forests, minibossen ter grootte van een tennisveld, aanleggen vóór 2021.
Gister publiceerde Vereniging Stadswerk Nederland en Stichting RIONED het magazine “Klimaatadaptatie: Praktijkgerichte Oplossingen”. In het magazine wordt onder andere aandacht besteed aan de grondwaterstresstest, het Waterlabel, hoe adaptatie over de grens wordt aangepakt (Nantes) en hoe verkoelend het effect van water nu echt is. Hiernaast worden er ervaringen gedeeld uit Heiloo, Almere en Nijmegen (European Green Capital
2018).
Verzekeraars zien het aantal schademeldingen als gevolg van klimaatverandering toenemen. Komende decennia gaan extreme (hagel)buien volgens hen fors meer schade veroorzaken aan huizen, bedrijven en auto's. Zonder maatregelen kan de schade toenemen met zeker een kwart miljard euro per jaar, becijferde de brancheorganisatie afgelopen najaar in een rapport.
Gemeenten, provincies en waterschappen doen een dringend beroep op het kabinet om sneller maatregelen tegen overlast door hoosbuien mogelijk te maken en te voorkomen dat de gevolgen van klimaatverandering terecht komen bij burgers en bedrijven. De decentrale overheden vragen minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat om met extra middelen vanuit het Rijk over de brug te komen om grote schade en overlast zoveel mogelijk te beperken.
Afgelopen jaar is gewerkt aan een landsdekkende samenwerkingsstructuur voor Ruimtelijke adaptatie. Samenwerken op lokaal en regionaal schaalniveau is nodig bij het concreet uitwerken van de zeven ambities van het Deltaplan Ruimtelijke adaptatie. Niemand kan het alleen.
Op 23 mei is de Nationale Woonagenda gepresenteerd door minister Ollongren van Binnenlandse Zaken. Met de Nationale Woonagenda willen het Rijk, het bedrijfsleven en de decentrale overheden samen komen tot een beter werkende woningmarkt. Nieuw te bouwen woningen moeten volgens de Woonagenda klimaatbestendig worden opgeleverd.
Elf partijen hebben zich voor drie jaar gecommitteerd aan het verder ontwikkelen van COASTAR, een innovatie in zoetwatermanagement. COASTAR is een innovatieve oplossing om zoetwater tijdelijk in de diepere ondergrond op te slaan en later te benutten.
Op 1 juni 2018 start de achtste editie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) in Rotterdam en Brussel. Dit is een tweejaarlijkse manifestatie over architectuur gericht op toekomstige stedenbouw en de toekomst van de stad. Een van de thema’s op de onderzoeksagenda is het weerbaarder maken van onze leefomgeving voor klimaatverandering door de opvang van neerslagpieken, wateropslag voor droge perioden en het beperken van het hitte-eiland effect.
Gisteren werd de WaterStraat op het terrein van de TU Delft feestelijk geopend door Deltacommissaris Wim Kuijken en Dijkgraaf Michiel van Haersma Buma van het Hoogheemraadschap van Delfland. De WaterStraat is een proeftuin voor producten die wateroverlast in de stad door hevige regenval tegengaan, door ruimte te bieden voor experimenten, onderzoek en demonstraties.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 68
- ...
- 83
- volgende pagina
Sociale media
