Gevolgen van klimaatverandering
De klimaatscenario’s van het KNMI geven inzicht in hoe het klimaat in de toekomst kan veranderen.
De NAS-adaptatietool geeft een overzicht van de gevolgen van klimaatverandering. De tool biedt je de mogelijkheid om de gevolgen van klimaatverandering per trend en sector te bekijken.
De Mindmap Hitte geeft een overzicht van problemen die worden veroorzaakt door extreme hitte in de stad. Ieder probleem bevat een factsheet met informatie en uitleg.
De Deltafacts bieden een overzicht van kennis op het gebied van water en klimaat. Je kunt zoeken op de thema’s waterveiligheid, zoetwatervoorziening, ruimtelijke adaptatie en waterkwaliteit. Er zijn bijvoorbeeld Deltafacts over de gevolgen van klimaatverandering voor natuur en over de gevolgen van klimaatverandering voor landbouw.
Informatie over de gevolgen van klimaatverandering vind je ook op de themapagina Klimaatverandering van dit kennisportaal.
De Klimaateffectatlas toont kaartinformatie over de gevolgen van klimaatverandering voor jouw gebied. In de kaartviewer van de atlas vind je een overzicht van alle beschikbare kaarten. De kaartverhalen op de website helpen je om beter te begrijpen wat je op de kaarten ziet.
De website overstroomik.nl laat op pandniveau zien hoe hoog het water komt te staan bij een overstroming. De website geeft ook informatie over de gevolgen van een overstroming.
Het meetprotocol Cool Towns Heat Stress Measurement Protocol helpt je om op straatniveau hitteproblemen in kaart te brengen. Het protocol biedt ook alle informatie om zelf de effecten van maatregelen te kunnen meten.
Wil je weten welke gevolgen klimaatverandering heeft voor de stedelijke waterkwaliteit? Dan kan het i-report Stedelijke Waterkwaliteit, Klimaat en Adaptatie je op weg helpen. Deze interactieve handreiking laat onder meer zien hoe klimaatverandering invloed kan hebben op de stedelijke waterkwaliteit.
In het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie hebben overheden met elkaar afgesproken dat ze kwetsbaarheden van hun gebied in beeld brengen door stresstesten uit te voeren. Deze kwetsbaarheden en de ambities bespreken ze daarna met betrokkenen in risicodialogen.
Als je een stresstest gaat uitvoeren, kun je gebruikmaken van de Bijsluiter stresstest. Daarin staan adviezen en aanwijzingen om de kwetsbaarheden voor je eigen gebied goed in beeld krijgen. Je leest bijvoorbeeld welke informatie jou kan helpen om kwetsbaarheden in beeld te brengen en hoe je kunt omgaan met onzekerheden.
De Routekaart risicodialoog helpt je op weg bij het voeren van een risicodialoog. Je vindt er antwoorden op de meest voorkomende vragen, en heel veel tips, tools en aansprekende voorbeelden.
Wil je als overheid hulp bij de stresstest of bij de risicodialoog? Er zijn verschillende partijen die ondersteuning aanbieden bij het uitvoeren van een stresstest of het voeren van een riscodialoog.